GBW 42

winkelbieger-gbw-42_1434

Dispozitiv de indoit la unghi si cleme GBW42

Acest dispozitiv manual serveste la executia simpla si rationala a diverselor cleme pina la dimensiunea interioara de12 mma clemelor si pentru indoirea unghiulara. Dispozitivul se distinge in special prin deservirea foarte usoara. Pot fi executate cu un efort limitat cleme mari in cantitati unuicat sau de serie.

Dispozitivul consta dintr-o placa de baza fixa si o parte superioara ce se poate roti cu 90°. In partea superioara se va gasi un arbore de indoire pentru ghidarea materialului. In continuare va fi insurubata o maneta in lateral in piesa superioara. In afara de aceasta piesa superioara contine doi limitatori de lungime reglabili.

In cazul indoirii clemelor dispozitivul de indoit cleme si unghiular lucreaza dupa cum urmeaza. Se presupune:Materialul de indoit sata asezat indreptat si ambele exemple pentru tipuri de indoiri diverse.

Opritoare de lungime sint reglate corect. Dispozitivul se gaseste in pozitia de iesire. Materialul va fi introdus in arborele de indoire si se va roti maneta cu 90°. Cu aceasta s-a executat prima indoire. Apoi se va roti materialul de cleme cu 180°. Incontinuare se roteste maneta cu 90° inapoi, clema fiind gata indoita.

Ambele opritoare pot fi ajustate fin la capete. Domeniul maxim de indoire este putin mai mare de 90°. Prin aceasta se asigura un spatiu de reglare datorita elasticitatii materialului.

Dispozitivul de cleme si indoiri unghiulare contine in mod standard un arbore de indoire pentru material de cleme 10×3 mm pina la 25×4 mm. Cu un al doilea arbore de indoire suplimentar poate fi indoit material de cleme de 10×5 mm pina la 30×5 mm. (Pentru al doilea arbore de indoire dimensiunea minima interioara a clemei este 16 mm.)

Schimbul arborelui poate fi efectuat dupa dessurubarea manetei intr-un mod simplu.In acelasi mod pot fi efectuate indoiri la unghiuri de 90°sau contraunghi de 90°. Pentru piese lungi limitatorul exterior poate fi inlocuit printr-un limitator special creat de catre unul dintre clientii nostri. (conexiunea se face printr-un filet inetrior de  M 12.)

Dispozitivul poate fi prins intr-o menghina sau fixat in suruburi pe banc.

Configuratie Standard:

Dispozitivul de baza cu arborele de indoire Standard pentru grosimi de material 12 x 3 mm pina la 25×4 mm, deschiderea interioara minima a clemei 12 mm

Limitatori de lungime interiori si exteriori, maneta

Greutate 10 kg

Arbore de indoire suplimentar

Arbore suplimentar pentru grosimi de material de 10×5 mm pina la 30×5 mm sau 25 x 6 mm, cea mai mica deschidere interioara a clemei 16 mm

Greutate: 1,5 kg

winkelbieger-gbw-42_1434