OLIMPIA

1 (1)

OLIMPIA este un centru de prelucrare cu 5 axe interpolate numeric conceputa sa execute operatii de lucru pe profile din aliaje usoare din aluminiu si PVC.

Batiul din otel sudat este supus unui proces de stabilizare care asigura lipsa de deformatii interne si este dimensionat sa garanteze stabilitate maxima si precizie in timpul operatiilor de lucru. Axa X (miscarea longitudinala) este condusa de un sistem roata cremaliera elicoidala in timp ce axa Y (miscarea transversala) si axa Z (Miscarea vertical) se misca cu ajutorul suruburilor cu bile circulare de inalta precizie cu piulita conducatoare pretensionata.
Suplimentar, axa Z este dotata cu o ftina electromagnetica care intra in actiune in caz de intrerupere a curentului. Miscarile sunt conduse pe ghidaje calite rectificate si businguri cu bile.
Operarea birotativa este echipata cu un arbore electric de 12 kW cu sistem de racire cu lichid. Axa “A” permite rotirea capului intre +/- 110° si pe “C” intre +/- 220°.

Unitatea de operare este dotata de asemenea cu un ungator cu ceata de ulei in vederea ungerii sculelor in timpul operatiilor de lucru.
Schimbatorul de scule este o placa rotativa cu 12 sau 24 statii, plasat in partea din spate a batiului.
Miscarea de rotatie este controlata de un servo pentru a garanta o precizie de pozitionare si viteza superioare.

Pe caruciorul de pe axa X este plasat o papusa port scula pentru panze de circular cu un diametru de peste 250 mm. Zona de lucru este dotata cu menghine pneumatice usor de pozitionat datorita unui sistem de aliniere cu laser.
Fiecare menghina este echipata cu clesti n.2 pentru a prelucra doua piese simultan.

La cerere este disponibil un conveior.

 

 

 

1 (1) d_7 d_8 d_9 d_10